Cyberlaw

 

Cultură liberă la Brașov

Nu știu ce ați făcut vinerea trecută, dar eu am fost la Brașov pentru festivalul de cultură liberă. Am cunoscut-o pe Alina de la Laborazon, i-am întâlnit (în sfârșit) pe Alex și pe Ioana de la Copy-me, am aflat și eu ce-i aia Flattr, Patreon și m-am și întors acasă cu o gramadă de stickere. Frumos. Frumos ar fi fost și dacă aș mai fi mai fi rămas mai mult de ora 9 PM pentru că urmau câteva movie-uri, printre care și The Internet’s Own Boy: the story of Aaron Swartz.

Programul festivalului este încă aici, dar nu vreau sa ziceți că este too late pentru că nu e niciodată prea târziu să aflați despre acest tip de festival ori despre acele maker spaces inițiate de Laborazon în Brașov, unde lumea învață și se învață și unde ideea meșteșugului este adaptată într-un sistem cu beneficii pentru toți – contribui, participi, creezi. Eu asta am priceput, ma bucur că i-am descoperit, sunt multe de aflat de pe site-ul lor și mă bucur că am întâlnit persoane dornice de a descoperi că la baza unei culturi libere stă bucuria de a împărtăși cunoștințe și resurse.

Mai jos găsiți câteva dintre cadourile primite. Cel mai inspirat și inspirant mi s-a părut acela de download originalitate, creație copy-me.org. Și, mult mai jos, un video de prezentare pentru ce înseamnă patreon.com. Enjoy!

copy-me2         copy-me3        copy-me 1

 

Monica Lupașcu Romanian Lawyer since 2005 with LL.M. in Intellectual Property Law. She currently activates as European Trademark Attorney and internet and technology legal practitioner.   monica.lupascu@nullcyberlaw.ro

Răspunde și tu