Cyberlaw

 

Din nou despre social networking

Am avut dreptate cu social networkingul, prezinta si dezavantaje, in sustinerea mea venind theInquirer cu un articol recent despre sondajul efectuat de Garlik – in privinta infractiunilor online. Este destul de important studiul realizat, desi acopera ca teritoriu doar UK, se prezinta ca o statistica la nivel national pe anul 2008 in ceea ce priveste evolutia cybercrime-urilor (frauda online, accesul ilegal, interceptarea ilegala a unei transmisii de date informatice, falsul informatic, pornografia infantila online, etc).

Pe mine m-au interesat in mod special concluziile referioare la impactul social al networking-ului:

„With approximately 2.8 billion visitors annually, social networking websites offer a whole new dimension to potential online harassment”

Din infractiunile indreptate impotriva persoanelor remarcam astfel o evolutie amenintatoare a ceea ce inseamna hartuire online (folosirea computerului in scopul de a provoca un rau unei persoane precum anxietate, suferinta sau alt neajuns de natura psihologica, prin metode precum emailuri transmise in mod amenintator si de maniera abuziva sau postarea online a unor informatii depreciative), inregistrandu-se o crestere cu 15% a reclamatiilor fata de anul 2006, in contextul in care 90% dintre abuzuri nu sunt raportate.

Evident statistica nu are cum sa bucure pe cineva, dar este utila in ceea ce priveste atragerea atentiei asupra acestei noi metode infractionale.

Mai multe despre online harassment and how to protect yourself on the net – AICI

Articolul următor Copierea DVD-urilor
Monica Lupașcu Romanian Lawyer since 2005 with LL.M. in Intellectual Property Law. She currently activates as European Trademark Attorney and internet and technology legal practitioner.   monica.lupascu@nullcyberlaw.ro

Răspunde și tu