Cyberlaw

 

Avocati pe internet

De obicei ma feresc sa lansez critici la adresa practicienilor din domeniu juridic care isi promoveaza serviciile pe internet si asta in mod special pentru ca apreciez orice persoana care incearca ceva, indiferent de posibilitati sau sanse de reusita.

Vine insa intotdeauna momentul in care principiile pot fi lasate la o parte, nu dintr-o tendinta de a fi „morally flexible” ci pentru ca este de preferat, in anumite circumstante, sa aratam care exemple trebuie urmate si de care modele ne putem feri.

Va invit astfel sa vizionati in ritm de samba formula de prezentare a avocatului Stefan Ninel Nuta, caruia evident, nu pot decat sa ii urez succes, cu mentiunea de a nu uita sa mai arunce un ochi din cand in cand si pe Statutul profesiei de avocat care contine, pe langa dispozitii ce pot parea plictisitoare, si unele utile, printre care:

„Continutul si modul de prezentare a adresei de Internet se avizeaza, in prealabil, de consiliul baroului si trebuie sa respecte demnitatea si onoarea profesiei, precum si secretul profesional”

Articolul următor New image for Cyberlaw
Monica Lupașcu Romanian Lawyer since 2005 with LL.M. in Intellectual Property Law. She currently activates as European Trademark Attorney and internet and technology legal practitioner.   monica.lupascu@nullcyberlaw.ro

10 răspunsuri

 1. Ioana 8 Dec, 2008 @ 16:35

  N-am mai vazut asa ceva :))

 2. Bogdan 8 Dec, 2008 @ 16:37

  Asta cu avizarea de catre consiliul baroului a continutului paginii de Internet frizeaza ridicolul. Iti dai seama, daca ai blog – trebe sa le trimiti continutul inainte la el sa ti-l avizeze !

  LOL

 3. Monica Lupascu 8 Dec, 2008 @ 16:38

  @Bogdan
  Da, putem evident sa comentam si pe marginea dispozitiei din Statut care nu este deloc adaptata la posibilitatile actuale de promovare online (blogurile – constant actualizate, modificate inclusiv prin commenturile vizitatorilor)

  In cazul de fata cred sincer ca dl avocat Nuta ar fi avut nevoie de o avizare, statutul de avocat necesitand totusi o anumita conduita. Este o pagina de prezentare “inedita” si a trece cu vederea asa ceva ar insemna sa toleram o modalitate de promovare care poate induce in eroare consumatorul.

  Cand oferta de servicii este asociata cu poze mai putin decente, cu caini sau fara, incluzand si reclame sclipitoare la game video-uri cu greu mai putem pune problema deontologiei profesionale.

 4. Dragos 8 Dec, 2008 @ 16:56

  Nu stii daca sa razi sau sa plangi, oricum la primul contact am ras de am dat pe spate. Seamana cu site-ul lui Pruteanu, Dumnezeu sa il odihneasca, numai ca asta mai are si un aer asa glamour si kinky :)))

 5. Razvan 8 Dec, 2008 @ 16:59

  Looool :)))) omul cred ca a vrut sa isi faca ceva cu mana lui si si-a facut-o :))) cat de tare

 6. Bogdan 10 Dec, 2008 @ 17:48

  Ok, ok .. inteleg point-ul… dar avizare ?
  Daca aia de la Barou zic ca nu le place noul design ? Il schimbi ca zici ca e ca nu se potriveste imaginea din dreapta cu deontologia. Comm’n !

  E la fel cu cei care califica ce e arta sau nu… Prefer sa nu fie nimeni…

 7. Monica Lupascu 10 Dec, 2008 @ 18:13

  da, prea multe demersuri si formalitati pot ingradi exprimarea si chiar evolutia personala, sunt de acord! Eu nu am sustinut neaparat ideea unei avizari ci mai mult a unor coordonate clare in ceea ce priveste publicitatea avocatilor – pana la urma ei ne reprezinta interesele si trebuie sa aiba o atitudine macar decenta.

  nu trebuie asadar sa ne cramponam daca folosim verde sau rosu in blogul personal sau pe site, dar cand avocatul afiseaza poze impreuna cu un caine sau facute in sufragerie imbracat in maieu, ne putem totusi intrebarea “cum de nu se sesizeaza nimeni?”.

  oricum arta si profesia de avocat sunt doua lucruri diferite, unui artist i se permite extravaganta, poate chiar i se cere asta pentru ca el trebuie sa fie original, sa sparga tiparele, pe cand avocatul trebuie sa isi cam lase acasa propriile framantari.

 8. Bogdan 12 Dec, 2008 @ 11:50

  ” avocatul trebuie sa isi cam lase acasa propriile framantari.”

  Cred ca ai o parerea prea buna despre “casta”.

  Eu chiar cred ca treaba lui sa se pozeze cu cainele si ar trebui sa fie lasat in pace. In f ond, sanctiunea poate fi data numai de eventualii sai clienti care nu l-ar mai lua drept avocat… sau poate are din domeniul protectiei animalelor.

 9. Monica Lupascu 12 Dec, 2008 @ 13:29

  @Bogdan
  asta cu protectia animalelor chiar mi-a placut :))) nu m-am gandit ca pot fi si ei implicati intr-un fel :)))

  ok, il lasam in pace, oricum nu am sesizat comisia de disciplina din cadrul baroului, mi-am permis doar sa scriu un articol pentru ca mi s-a parut interesant (inedit) dl avocat. Pana la urma, intr-adevar, trebuie sa tinem cont si de posibilitatile fiecaruia … daca lumea il accepta asa, e ok pana la urma

 10. Kesepian 29 Dec, 2008 @ 22:42

  Muzica aia m-a speriat de numa. Site-ul parca e facut de-un pustan…

Răspunde și tu